KONTAKTA OSS


Nya ärenden
Kattkommando Syd, KKS, får dagligen in nya ärenden. Vi gör allt vad vi kan för att hitta lösningar. Många katter placeras varje år. I den mån det finns stödhemsplatser tillgängliga, får akuta katter plats i stödhem. Samma sak om det finns en lucka på något av våra katthem. Men vi har alltid brist på platser, varför vi välkomnar nya stödhem! Om du ställer upp och öppnar ditt hem för en eller flera katter, betyder det ofta skillnaden mellan liv och död för katten.

OBS!
Nya ärenden anmäls endast via detta anmälningsformulär.
Katter som söker hem hittar du i vänsterspalten på denna sida, klicka där på rubriken Katter söker hem.
Gå även in på vår Facebook-sida där du hittar katter som akut söker nya hem samt akuta insamlingar till katter som behöver veterinärvård. Kom ihåg:

  •  En katt har rätt till sitt eget liv.
  •  AVLIVNING ÄR ALDRIG ETT ALTERNATIV om katten inte är dödligt sjuk eller så skadad att livet inte går att rädda vid en undersökning av veterinär.
  •  Det går att hitta andra lösningar om man bara har tålamod.
Om du hittar hemlösa katter, ge dem torrfoder och vatten. Ha i lite matolja i vattnet vintertid så fryser det inte så fort. Gör också iordning ett utrymme som är skyddat för väder och vind. Försök att ha mycket kontakt med katterna så är det lättare att hitta hem till dem sedan.

Andra livräddande organisationer:
Rädda Katten Malmö, Katthjälpen i Malmö, Akutgruppen Stockholm, Kattjouren Malmö, Arödskatterna Göteborg, Föreningen Förvildade Katter Malmö, Förvildade Katten Öresund Malmö, Skanör, Hemlösa katter Helsingborg/Skåne.

Upphittade katter
Vi hjälper till med råd och stöd och försöker gemensamt hitta en lösning. Om vi har tur kan vi hitta en placering för katten, annars får vi diskutera vad som behöver göras. Vi har alltid brist på platser både i stödhem och på våra katthem, som för det mesta är fulla. Viktigast är att katter som saknar hem regelbundet får mat och vatten. Och skydd från regn, snö och vind, om man inte kan ta in dem. Läs mer på denna sida »

Omplacering av privata katter
Vi kan i nuläget endast erbjuda utlägg av foto + information om katten på vår hemsida för att på så sätt försöka hitta ett nytt hem. Det underlättar om katten är vaccinerad, kastrerad, försäkrad och frisk annars blir det svårare att hitta nytt hem till den.

När nytt hem hittats, kommer nuvarande ägare att få skriva på ett överlåtelsekontrakt om att katterna övergår till KKS. Sedan skriver KKS i sin tur kontrakt med det nya hemmet. En avgift för överlåtelse av privata katter tas ut av KKS.

Länkar till andra kattföreningar.

Kattkommando Syds verksamhetsområde
Kattkommando Syd, KKS, har många medarbetare som deltar i arbetet att hjälpa katter på olika sätt. De personer som förmedlar katter till nya hem kallas förmedlare. Många andra är aktiva genom att organisera transporter, leta stödhem, ta emot katter som stödhem, sköta katthem, ta katter till veterinär, sköta administrativa uppgifter, mata hemlösa katter, fånga in hemlösa katter, tillverka och sälja saker för att få in pengar till verksamheten med flera uppgifter.

KKS har verksamhet i första hand på följande orter (kommuner):

  • Blekinge: Karlskrona, Ronneby, Sölvesborg (och medarbetare/stödhem i Karlshamn och Olofström).
  • Skåne: Bromölla, Hässleholm, Kristianstad, Malmö (och medarbetare/stödhem i Helsingborg, Trelleborg, Ängelholm, Österlen). KKS har inte längre verksamhet i Lund sedan KKS Lund bildade egen organisation: Kattstödets Vänner i Lund.
  • Småland/Öland: Kalmar, Ljungby samt medarbetare/stödhem i Växjö.
  • Västra Götaland: (Medarbetare/stödhem Borås, Göteborg.)
  • Östergötland: Norrköping, Sundbyberg (medarbetare).
Vi har också stödhem i Stockholm och Västerås.

Stödhem finns även på andra platser i södra Sverige. Vi är tacksamma för var och en som kan bli stödhem åt någon av de katter som behöver hjälp via Kattkommando Syd, eftersom det största problemet med placeringar är att det saknas plats. Och inte sällan är det bråttom för att rädda livet på en katt. Det brukar gå att organisera transport.

OBS! Om du är intresserad av att ta hand om någon katt på vår hemsida, kontakta den person som står som förmedlare på respektive sida under "Katter söker hem".

Om du kan öppna ditt hem för (ännu) en behövande katt, gör du en god gärning.

Adressändring anmäls till registeransvarig.

Fodersponsoransvarig:
Berndt Berg
Anmäl dig som fodersponsor »

Vill du bli stödhem?
Gör en stödhemsanmälan online.

Annonser angående bortsprungen / upphittad katt.

Synpunkter på webbplatsen (icke-fungerande länkar osv.)
webmaster@kks.nu

« Tillbaka