HÄMTA KKS-MATERIAL

Samtliga dokument (i PDF-format) nedan kan du ladda hem och öppna för läsning och utskrift.

» Intresseanmälan - fadder
» Flygblad med rivlappar

Adobe Reader
För att kunna läsa våra dokument krävs att du har Adobe Reader installerat på din dator. Adobe Reader är gratis och du kan med nedanstående länk ladda ner det direkt från tillverkaren.
Ladda ner Adobe Reader »

Detaljerade instruktioner för hemladdning av dokument.

Skriv ut våra dokument
Genom att ladda ner våra dokument till din egen dator har du möjlighet att skriva ut dem själv.

Om du inte har möjlighet att skriva ut dokumenten på egen hand kan vi sända papperskopior. Kontakta i så fall Birgitta. och ange önskat material samt namn, adress, postadress och telefonnummer.

Våra kontrakt
Vi har också olika kontrakt för katter som omplaceras, katter som placeras i stödhem, katter som tillfälligt eller helt överlåtes till Kattkommando Syd. Läs mer ».

INTRESSEANMÄLAN - FADDER


Fadder för Kattkommando Syd
(PDF 149 kb)

Fadderskap är en av de viktigaste grundstenarna i KKS verksamhet. Genom detta kan vi bättre planera framtida verksamhet gällande bl.a. veterinär- och medicinkostnader.

Känner du att du kontinuerligt vill hjälpa KKS att hjälpa hemlösa katter genom att bli fadder så skriv ut fadderstencilen och sänd in till den adress som står på fadderblanketten. Observera dock att du även kan bli fadder genom att betala in via Internet, kontakta oss gärna för mer information genom att maila till fadder@kks.nu .

Kanske du känner någon sann djurvän som du tror skulle uppskatta att bli fadder. Varför då inte ge bort ett fadderskap i födelsedagspresent! På så sätt är ni två som gör en insats för verksamhetens katter.

Fadderanmälan online »

FLYGBLAD MED RIVLAPPAR

Hjälp oss att sprida information om vår verksamhet med dessa flygblad med rivlappar:

Om du inte har möjlighet att skriva ut dokumenten på egen hand kan vi sända papperskopior. Kontakta i så fall Birgitta C och ange önskat material, namn, adress, postadress och telefonnummer.


Permanenta hem sökes
(PDF 178 kb)

Sprid detta dokument i din egen region så att KKS kan få in fler f.d. utsatta katter i permanenta hem. KKS förmedlar många katter per år men för att föreningen ska kunna rädda fler katter i nöd till permanenta hem så är din hjälp vår hjälp att rädda hemlösa katter.

Är du intresserad av att ta hand om en katt genom KKS?
Läs mer »


Stödhem sökes till våra katter
(PDF 120 kb)

Sprid detta dokument i din egen region så att KKS kan rädda fler katter i nöd. Att bli stödhem innebär alltid att hemmet är en livlina fram till dess att en katt hamnar i ett permanent hem.

Vill du bli stödhem? Gör en intresseanmälan online ».


Akuta medel till våra katthem
(PDF 134 kb)

Sprid detta dokument i din egen region så att KKS kan få hjälp till ekonomiska medel till våra katthem i Karlskrona respektive Sölvesborg. Inkomna medel går till elkostnader, sand, foder, veterinärvård etc.

Vill du ge ett bidrag till katthemmen? Sätt in en gåva direkt på KKS PG: 138 39 84-0. Märk gåvan "katthemsuppbyggnad". Observera att detta även går att göra via bank på Internet!

Häng upp våra flygblad
Lämpliga lokaler att sätta upp de ovanstående dokumenten är platser där det är tillåtet, såsom veterinärer, djursjukhus, djuraffärer, stormarknader, skolor (KomVux, högskola/universitet), anslagstavlor på stan, kattutställningar, mässor, etc. Det enda som sätter stopp är fantasin och om det är tillåtet att sätta upp material! Så glöm inte att be om lov först.

VÅRA KONTRAKT

Ta en titt på de olika paragraferna i våra kontrakt som vi använder oss av i vår verksamhet för att garantera bästa möjliga omhändertagande av våra skyddslingar:


Omplaceringskontrakt
I samband med att man köper katt/katter från KKS skriver man under en överenskommelse som är bindande mellan det permanta hemmet och KKS. Två kontrakt skrivs per katt. Ett behåller det permanenta hemmet medan KKS behåller det andra. Läs mer »Stödhemskontrakt
I samband med att man temporärt tar hand om katt/katter från KKS skriver man under en överenskommelse som är bindande mellan det temporära hemmet och KKS. Två kontrakt skrivs per katt. Ett behåller det temporära hemmet medan KKS behåller det andra. Läs mer »Överlåtelsekontrakt
Många personer kontaktar KKS i samband med att de inte kan ha kvar sin katt. Orsaken kan variera, t ex kan allergi vara en anledning men också ändrade livsförhållanden, man har tröttnat på katten etc. I samband med att man överlåter sin katt till KKS skrivs ett bindande avtal mellan den tidigare ägaren och Kattkommando Syd. Två kontrakt skrivs per katt. Ett behåller det permanenta hemmet medan KKS behåller det andra. Om det är sin egen katt man överlåter får man även betala en slant till KKS. Läs mer »


Temporärt Överlåtelsekontrakt
Vid vissa tillfällen tar KKS även hand om katter där ägaren under en viss period inte har möjlighet att ta ansvar för katten, t ex vid flytt, sjukdom eller annat. I samband med detta skrivs också en överensskommelse som under en viss period är bindande mellan kattägaren och Kattkommando Syd. Även här skrivs två kontrakt per katt där ägaren får ett exemplar och KKS det andra. Detta kallar vi ett Temporärt överlåtelsekontrakt.

INSTRUKTIONER FÖR HEMLADDNING AV PDF-DOKUMENT

Förutsatt att du installerat Acrobat® Reader® så öppnar din webbläsare oftast PDF-dokument direkt i sina webbfönster. Du kan läsa och skriva ut dokumentet från detta fönster.

Men vill du spara det direkt till din hårddisk så högerklickar du på dokumentlänken och väljer Spara mål som... (kan ha lite olika text i olika webbläsare) från popupmenyn. Välj var på din hårddisk du vill spara dokumentet och klicka sedan på Spara.

Om du får problem med att ladda hem material så är du välkommen att kontakta webmaster för support.

« Tillbaka