KATTKOMMANDO SYD - FÖRENINGEN

Efter årsmötet 8 mars 2020 ingår följande personer i styrelsen.

Ordförande: Lena Kristiansson
Vice ordförande: Annette Örn
Ekonomiskt ansvarig: Birgitta Carlsson
Ledamot: Kikki Nylander

Revisor:
Nils Willysson, Mörrum


Kattkommando Syd startades formellt i juli 2000 när Djurens Rätt inbjöd KKS att utgöra en självständig del av verksamheten. Men det allra första "ärendet" var ett vanvårdsfall med 14 katter, där tre personer i Förbundet djurens rätt Karlskrona bestämde sig för att försöka hitta nya hem till katterna efter att djurskyddsinspektören i kommunen ingripit.

Det gick bra, inte minst tack vare att vi hade försäkrat oss om ekonomiskt stöd till veterinärkostnader från Chickas Fond inom Förbundet djurens rätts riksorganisation. Men det var dramatiskt när vi stod hos veterinären en solig lördag, dan före Valborgsmässoafton var det nog, och vi fick veta att alla katterna hade öronskabb så det gick inte att placera dem tillsammans med andra katter.

Flera av de bokade hemmen hade redan katter! Goda råd var dyra, men turligt nog lovade tre hem att ta dubbelt så många katter till att börja med, och vi kunde pusta ut. I två av hemmen behöll man så småningom alla: fyra stycken på vardera ställe!

Det dröjde inte länge förrän det ringde från veterinärstationen. En person hade kommit in med en frisk katt som skulle avlivas. Kunde vi hjälpa till? Givetvis, sade vi, om vi kan rädda en katt till livet, så gör vi det.

Nästa vecka kom nästa samtal. Och så ett till. Då sade vi att det är lika bra att ni hänvisar till oss så räddar vi livet på katterna.

På den vägen är det. Men det är mycket arbete! Och allt görs helt ideellt på fritiden av de aktiva i Kattkommando Syd.

Kattkommando Syds grundsyn är densamma som Djurens Rätts - För ett samhälle som inte förtrycker djur. Vi anser att ett djur har rätt till sitt eget liv. Därför avlivas inga katter även om det kan ta lång tid att hitta ett nytt hem.

Den 25 september 2005 beslöts ett möte med förmedlare och andra funktionärer att KKS skulle bilda eget. Eftersom livräddnings-verksamheten snabbt spred sig till andra kommuner och förutom hela Blekinge numera omfattar delar av Skåne och Småland samt Västerås och Stockholm (en kontaktperson), var det inte längre självklart att vara organiserade i en lokal organisation. Enligt Djurens Rätts stadgar kan lokalavdelningar omfatta en kommun eller flera som gränsar till varandra.

Katharina Wettergren, Gotland skapade vår logotype, som första gången trycktes på KKS-bladet nr 6/2005.

Vid mötet i september bildades en interimstyrelse. Birgitta Carlsson, Karlskrona, Ankie Hansson, Ljungby och Christina Hedlund, Bromölla, ingår i denna. Ett förslag till stadgar diskuterades vid mötet.

Årsmöte kommer att hållas efter nyår, då stadgar ska antas och styrelse utses.

För att förbättra katternas liv och status i samhället måste det bli färre oönskade katter! Dessa katter som människor struntar i kan få eländiga liv med ständig jakt på mat och sjukdomar som följd av kyla, regn och rusk och undernäring. Vi arbetar därför med kastration som medel och vill att de katter som redan är födda ska få bra liv. De katter som placeras ut av Kattkommando Syd är antingen kastrerade eller ska kastreras av den nya ägaren. Det står i de kontrakt vi upprättar med det nya hemmet.

Stöd oss gärna med en gåva på plusgiro 138 39 84-0 eller KKS Nordea bankkonto 9960 341 383 984-0.
Det kostar mycket pengar att rädda liv!

Vi räddar liv

I runda tal 8 000 katter har fått nya hem, eller är placerade i stödhem eller på något av KKS:s katthem, sedan starten 2000. Dessutom matas katter ute på ett antal ställen, främst i Skåne.
Antingen är det KKS-aktiva som matar eller så bidrar KKS med foder. (Augusti 2009).

Kattkommando Syd har organisationsnummer: 802436-6349.


Vill du hjälpa oss i vårt arbete - kontakta oss för mer information!

« Tillbaka