KATTKOMMANDO SYDS KATTHEM

Kattkommando Syds arbete...
...bygger på intresserade personers engagemang för djur och särskilt för att katter som far illa ska få hjälp. Allt arbete sker helt och hållet idéellt. Därför har ett antal katthem startats för att hjälpa dessa stackars hemlösa katter eller andra katter som
av olika skäl måste byta hem.

Vi presenterar här våra katthem. Använd nedanstående länkar för att navigera till det katthem du vill veta mer om. Det kan ta lite tid för dig med modem att ladda bilderna så ha tålamod. Filstorleken ligger mellan 12-30 kb.

Hjälpa till på ett katthem
Vi har ständigt ett stort behov av hjälp på våra katthem! Om du vill hjälpa till så kontakta det katthem du är intresserad av. Då får du också veta vad det innebär att hjälpa till på just det katthemmet. Adressuppgifter hittar du längst ner på respektive katthems sida.

Stöd katthemmen
Om du vill stödja något/några av Kattkommando Syds katthem med en gåva, ska du skriva katthemmets namn på inbetalningskortet.
Pg: 138 39 84-0, Kattkommando Syd.


Kattkommando Syds katthem
Alla katthem drivs privat av de personer som bebor fastigheterna.
Gåvor som skänks till de olika katthemmen redovisas på denna sida »Katthemmet Tassebo i Kristianstad fortsätter i egen regi
KKS förmedlaren och kontaktpersonen Joanna Traneheim i Kristianstad, startade tillsammans med medhjälpare, eget katthem hösten 2010. Detta för att lättare kunna hjälpa hemlösa katter i Kristianstad.
Läs mer på deras hemsida Tassebo i Kristianstad.


Emma Green, KKS förmedlare och kontaktperson i Ronneby,
startade egen förening i december 2010 för att hjälpa både katter och andra smådjur i Ronneby kommun. Föreningen heter Ronnebys hittekatter & Co.


Naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby
I flera år hade Naturbruksgymnasiet i Blekinge utrymmen för att ta emot katter. Initiativet togs av Kattkommando Syds förmedlare Camilla Andersson som är anställd där. Eleverna fick lära sig hur man hanterar och medicinerar katter och flera katter kunde tack vare detta få en fristad i väntan på placering i permanenta hem. Men när Camilla återgick i arbete efter en sjukskrivning sommaren 2009 hade burarna rivits. Ledningen på gymnasiet är inte intresserad av denna livräddande verksamhet.
Två kattungar bor i detta bås, skötselgång utanför kattbåsen

Båsen var inredda med fåtölj, klösmöbel, kojor och klätterhyllor på väggarna samt en massa leksaker. Katterna fick mycket tillsyn och skötsel och eleverna kelade och gosade mycket med dem, samt använde dem i undervisningen då de läste olika kurser som t.ex. sällskapsdjur, djursjukvård, etologi, yrkesmässigt arbete med djur, m.m.


Katthemmet Kompis fortsätter i egen regi
Katthemmet Kompis i Nybro, som drivs av Maritha och Sonny Fernström, drivs från 1 maj 2006 i egen regi. Mobilnr: 0706-07 13 90. Pg: 35 74 82-9.

Katthemmet Kompis har nu återuppbyggts efter den tragiska branden på nyårsdagen 2010. Invigningen gick av stapeln 2011-07-30 och nu har vår verksamhet med att hjälpa hemlösa katter så smått påbörjats igen.

TACK
Vi riktar också ett stort TACK till alla som gjort det möjligt för oss att fortsätta vår verksamhet med att rädda, ta hand om och ge alla hemlösa katter en ny chans till ett bättre liv.

Maritha gick bort i cancer 2019-01-24.
Katthemmet drivs dock vidare i passiv form av Sonny, dvs. inga nya katter tas längre in.


Carita har startat ett eget katthem, Tasseland.
Hon har flyttat till ett äldre hus och byggt om garage och gästrum till katthus om ca 43 kvm. I anslutning till detta har inhägnats en ca 100 kvm stor rastgård.
Carita ansökte om tillstånd för 30 katter, vilket beviljades.

« Tillbaka