KOLONI

Kontaktperson: Lena O

Katter som behöver stöd- eller permanentahem
Keliga men lite blyga katter söker en varm famn att njuta i.

Tostebergakolonin finns fortfarande kvar.
Många katter har fångats in och fått hem.
Men några har kastrerats och släppts tillbaks igen, vilket inte är det önskvärda då mataren är över 80 år, har nyligen förlorat sin man och har svårt att röra sig med risk att trilla över katterna.
Det var 2010 enbart tre okastrerade katter kvar och kastrering fanns inplanerad på dem. Då kom en stor röd hane, hann para sig med en av honorna och det kom tre nya katter. Hanen plus två av de andra är nu kastrerade.
2011 blev två spräckliga katter dumpade där och de har stannat vid mataren. Vi vet ännu inte om de är kastrerade. Den ena är blyg, men den andra går även att lyfta upp och kela med, så förhoppningen är att hitta dem ett hem. Det finns inte längre några långhårskatter där. Ungarna har fångats in och fått hem samt den röda stora hanen drev bort den långhårshane som tidigare var pappa till alla ungar i kolonin.

De nuvarande katterna i kolonin söker ett eget hem. Alla katter från Tosteberga har blivit väldigt trevliga huskatter trots att de är födda i en koloni och ej varit tama när de tagits in. Detta är en koloni vi jobbat med i flera år nu och som det stundvis varit väldigt akut för då mataren känt att hon inte längre orkar och har pratat om att ta dit jägare. Jag har då om och om igen sagt att vi ordnar detta och det var vi på god väg att göra så när de två sista katterna dumpades där var det väldigt olyckligt.

13 juli 2010
I denna koloni som desperat söker hem finns nio katter. Två stycken kattungar varav en långhårig, fyra halvårskatter och resterande något år gamla. De söker alla hem då de nu bor ute vid en hamn i Tosteberga utanför Kristianstad.

Damen som matar dem är i 80 års ålder och går med kryckor. När vintern kommer driver snön fram överallt där så att det inte går att komma fram till matplatsen för dem och damen kan inte ge sig ut i snön för att mata.

Det är jättefina katter och kan alldeles säkerligen bli kelna familje katter med lite tid och tålamod. Det finns även en långhårshane i området som är jättekelen och ingen vill kännas vid honom så han är troligen dumpad av någon som trott att i en hamn får katter mat. Men detta är ingen fiskeham och därför heller ingen mat så han springer i byn och hoppas någon ska förbarma sig över honom.


De kommer fångas in för att kastreras när insamlingen till det kommit igång. Så kan du tänka dig att öppna ditt hem för dem som stödhem eller ett riktigt hem, kontakta mig snarast.
Fyll i en intresseanmälan.

KKS omplaceringsavtal
KKS förmedlingsavgifter

« Tillbaka

1013-08