TESTAMENTE

Testamenterade medel

Den som vill är naturligtvis varmt välkommen att testamentera medel till föreningen. För att det ska vara lagligt bindande måste föreningens namn, adress och organisationsnr anges. Likaså en specifikation av vad som testamenteras samt att testamentet ska vara bevittnat. Tänk också på att ett testamente kan ändras hur många gånger som helst, enligt lagen är det alltid det senast skrivna testamentet som gäller.
Läs mer här »

Vissa formkrav gäller för att testamentet skall vara juridiskt giltigt, till exempel att det skall vara skriftligt samt bevittnat av två icke-jäviga (de får inte direkt eller indirekt ärva i testamentet) vittnen. Bägge vittnena ska samtidigt se när testatorn skriver sin underskrift. Om testatorn skrivit underskriften innan vittnena finns på plats måste vittnena få se samt höra, av testatorn själv, att underskriften är testatorns.
För frågor ang upprättande av testamente vänd dig till en begravnings-
byrå eller en jurist.

Föreningen Kattkommando Syd
c/o Birgitta Carlsson
Mörtövägen 77 C
373 45 Rödeby
Orgnr: 802436-6349

Kattkommando Syd är ingen myndighet utan helt vanliga människor som brinner för och vill hjälpa katter som far illa. Vi arbetar helt ideellt på vår fritid för att rädda katter och hjälpa dem till ett bättre liv. Därför är olika gåvor, överlåtelse- och omplaceringsavgifter, inkomster via försäljning med mera, en förutsättning för att katter ska få veterinärvård, kastreras, vaccineras, få mat och tas om hand.

Vi i Kattkommando Syd sänder ett varmt tack till dig som testamenterar medel till föreningens katter.

Sittande katt Testamenterade medel Sittande katt

 

April 2020 Från Ulla A:s dödsbo i Karlshamn med fördelning hälften vardera åt Birgitta A katter samt Lenas katthem.
Via Affe
14 000 kr
Juni 2019 Fåtölj och lampa från dödsbo i Vä
Inga-Lill i Eringsboda
300 kr

Textil från dödsbo i Vä
Birgitta i Rödeby
60 kr

Nätfönster från dödsbo i Vä
Inga-Lill i Eringsboda
30 kr
2018-06-18 U Sandmark
5 000 kr
2018-04-13 Gåva till KKS, enligt Maria Szybeks testamente
25 000 kr
2016-06-13 Gåva till KKS, enligt Sixten Håkanssons testamente
Genom SHB Karlskrona
50 000 kr

Vill du ha information om vad det innebär att testamentera medel till Kattkommando Syd och därmed hjälpa katter i nöd, kontakta Birgitta C på e-post: birgitta@kks.nu

« Tillbaka