KATTKOMMANDO SYDS FADDRAR


Faddrarna är livlinan för katterna!

Kattkommando Syds faddrar är guld värda! Varje månad betalar en Fadder en gåva till Kattkommando Syd. Faddrarna tillsammans med andra gåvogivare, särskilt dem som ger gåvor mer än en gång, är ryggraden för verksamheten.

Gunhild 76 Fadder sedan starten.

Gunhild - en av våra faddrar
Gunhild Petersson med en av katterna
hon tagit hand om via KKS

Gunhild Petersson, 76 år, blev Fadder redan i september år 2000 och var Kattkommando Syds allra första fadder. Hon har gett Kattkommando Syd en gåva varje månad ända sedan dess. Det har blivit en hel del pengar som hjälpt katter i nöd.

Varför blev du Fadder?

- Min dotter Gunnel är ordförande i Förbundet djurens rätts Karlskronaavdelning och har varit aktiv sedan mitten på 1970-talet, så jag har kommit i kontakt med hjälparbete för behövande djur under lång tid. Själv blev jag medlem i Djurens rätt 1979 (då hette föreningen Nordiska samfundet mot plågsamma djurförsök).

Varför är du intresserad av att hjälpa djur?

- Jag har vuxit upp med katter, hundar (dotter Gunnel har flera hundar som vi passar med jämna mellanrum), höns, grisar och kaniner.

Du har även tagit hand om två katter från Kattkommando Syd.

- Ja, det var två kattungar som behövde hem. De hittades dumpade vid en sjö utanför Ronneby. Den person som hittade dem ringde Kattkommando Syd och bad om hjälp. Vi hade egentligen inte tänkt skaffa katt, men jag kunde inte motstå när jag såg de två svarta kissarna.

Vad heter de två skönheterna?

- Vi har döpt dem till Leo och Siri. De är innekatter, fast vi bor i villa, men det går en stor väg strax utanför, så vi vågar inte släppa ut dem. Men huset är stort!

Och hur länge har Leo och Siri bott hos dig?

- Vi fick hit dem den 2 augusti 2002 via Kattkommando Syd. En av de aktiva, Agneta Ödman, bor i huset mittemot, så det var hon som frågade. Då var de små och ynkliga, men nu har de vuxit till sig. Vi har också kastrerat både Leo och Siri.

Lycka till allihopa!

- Tack.

Gunhilds katt Gunhilds katt
Gunhilds katter Leo och Siri

Gör som Gunhild. Bli Fadder du också!

Du kan anmäla dig som Fadder genom att fylla i vår fadderanmälan online men du kan också betala antingen med inbetalningskort som du får från oss (du kan även använda egna genom att hämta på Svensk Kassaservice) eller via Internet, då smidigast via automatisk överföring.

Vårt plusgironummer är 138 39 84-0, Kattkommando Syd.

Varmt tack på förhand!

Är du fadder och skulle kunna tänka dig att besvara liknande frågor som Gunhild ovan gjort ellar har du några frågor angående KKS fadderskap? Kontakta Birgitta.

« Tillbaka