ARKIVERADE AKTIVITETER 2010

Kattkommando Syd har olika aktiviteter på gång.

Viktig information!
När det gäller olika saker som skänks till våra loppmarknader och dylikt vill vi gärna poängtera att alla saker ska vara rena, hela och användbara.

Aktiviteter 2009
Aktiviteter 2008KKS PÅ JULMARKNADER 2010


Backarys Julmarknad
Kattkommando Syds ronnebyavdelning stod på Backaryds Julmarknad och sålde allt från smycken, stickade/virkade raggsockar, mössor, halsdukar, söta änglar, laminerade skyltar, julkort och annat smått & gott.

Vi fick ihop 1 120 kronor och fick vetskap om 2 hemlösa katter.

Bubbetorps julmarknad
Här såldes kattalmanacka för 2011, julkort, våra fina jubileumskatter och andra glaskatter från Kastlösa Glasbruk på Öland och annat smått och gott. Vi hade fått nystickade strumpor, mössor och barnkläder från två duktiga givare. Litet hembakt, lotteri med mera.

Resultatet från marknaden blev 9 000 kr.

Julmarknad i Hässleholm
Medarbetare till Linus katteria stod på torget utanför Nisses affär söndagen den 28 november, kl 11 – 17. Till försäljning fanns almanackan, julkort och en hel massa andra trevliga saker, allt till förmån för våra katter.

Linus och Birgith lockar besökare med lotter

Vi fick in ca 2 000 kr denna dag. Trevliga kattpratare och stolta ägare till katteriakatter kom på besök till vårt stånd, tog lite lotter, handlade och visade intresse. Ett stort tack till Birgith som skötte om julmarknaden.

Julmarknad i Karlskrona
Söndagen den 28 november serverades jultallrik hela dagen i IOGT-lokalen i Karlskrona. Dessutom kunde man äta hembakta julkakor, pajer och smörgåstårta till ekologiskt kaffe eller thé. Det fanns även hembakta lussekatter och andra goda kakor att köpa med hem.

Förvånansvärt många trotsade snöstormen på 1:a Advent och tog sig in i värmen på Kattkommando Syds julmarknad denna söndag. Det snöade så kraftigt på morgonen att en av KKS-medarbetarna fick stanna bilen. Några besökare kom in blöta i håret efter regn (!), eller var det hagel?

Nåväl, första jultallriken serverades redan vid tiotiden. Grönkålspaj, Alg-Jansson, brysselkål och rödkål, Finsk kålrotslåda, grillad pumpa och persiljerot låg på tallriken. Till detta en rödbetssallad och kikärter i tomat samt hembakat vörtbröd och kardemumma bröd. Jultallriken var helt vegansk (för djurens skull) och bestod i första hand av ekologiska ingredienser, rotfrukter från lokal ekologisk odling och i övrigt närproducerade grönsaker.

För den som ville ha något lättare fanns (vegansk) smörgåstårta eller en tallrik morots- och purjolökssoppa med färsk ingefära med bröd till. Och både lussekatter, saffransbullar och småkakor fanns till kaffet. En pepparkakscheesecake (helt vegansk) var populär liksom tryffeln gjord på kikärter och jordnötssmör som sålde slut.

Dessutom såldes hemstickat, vår kattalmanacka, hemkokt sylt och saft (björnbärssaften var beställd), och diverse andra saker som skänkts till KKS. Resultatet från marknaden blev 6 500 kr.

Tack alla som kom!

Julmarknad i Kristianstad

Lördagen den 27 november hade det nyöppnade katthemmet TasseBo sin första julmarknad.

KKS PÅ MARKNADEN I KRISTIANOPEL, augusti 2010

Tack alla som handlade av Kattkommando Syd på marknaden i Kristianopel söndagen 1 augusti. Det blev över 3 600:- i kassan, pengar som KKS så väl behöver. Blekinge-konstnären Kjell Hobjers tavlor såldes bland mycket annat. Hobjer har målat kattmotiv särskilt för KKS och skänkt dem till oss. Lotterier, saft & sylt som Inger i Torhamn tillverkat, fina väskor med kattmotiv som Peggy Stockmarker gjort, Mariannes stickade nallar, och diverse smycken såldes också. KKS-medarbetarna Inger och Kalle skötte ruljansen.

KKS på Killeboms sommarmarknad i Sölvesborg, juli 2010

Kattkommando Syd har haft aktiva som sålt lotter och kattprylar på Sölvesborgs sommarmarknad under Killebomdagarna. Vi fick in 5.806 kr vilket kommer att användas till några av våra insamlingar.

Ett stort TACK till alla djurvänner som trots strålande sol och ett underbart badväder kom till marknaden och handlade av oss!

TACK även till våra underbara sponsorer Restaurang Blåregn, Sölvekulle Handelsträdgård och Hästtorgsgrillen samt vår duktiga bakerska!

KKS Sölvesborg

KATTKOMMANDO SYD PÅ TORG OCH MARKNADER

KKS-aktiva står på torg, marknader, kattutställningar och kan delta i andra arrangemang. Allt för att sprida budskapet om katters rätt till sitt eget liv och för att få in pengar så att vi kan hjälpa katter som behöver veterinärvård, tas om hand för att undgå avlivning, kastrera och vaccinera etc.

  • Du kan hitta oss vid vårt torgstånd på Stortorget i Karlskrona på lördagarna. Inte varje lördag, men ofta.
  • I Kristianstad finns KKS på marknaden på Stora Torg när den äger rum.
  • KKS deltager på loppisar på olika ställen under sommaren.

KÖP EN BLOMMA - STÖD KKS!

Du kan köpa blomsterarrangemang i en affär i Kristianstad.

Pengarna tillfaller Kattkommando Syd. Det är Joanna Traneheim som gör blomsteruppsättningarna.

Plats: Matöppet i Hammar
Adress: Åängavägen 1, Kristianstad

Välkommen!

VI SÖKER BAKVILLIGA FRIVILLIGA!

Vill de ge ditt bidrag till Kattkommando Syds katter genom att baka?

Vi behöver en hel del hembakt när vi står på torget på lördagarna eller vid andra aktiviteter. Ju mer vi kan erbjuda, desto mer pengar hamnar i KKS-kassan.

Vi behöver fler som bakar. Du förbinder dig inte att baka varje vecka utan när du har möjlighet.

Hör av dig till birgitta@kks.nu om du är sugen på att hjälpa till med baket!

« Tillbaka